text


" aku nie seorang yg PEMENDAM. aku boleh berkongsi SUKA tapi menyimpan DUKA. sbb itu aku sering MUHASABAH diri sendiri. aku suka pada DIARI tapi aku malas nak menulis gunakan PEN. cukuplah sekadar menaip gunakan KEYBOARD. sbb itu aku bersungguh nak beli laptop bila dpt elaun dari tajaan MARA. berkorban juga lah demi MyDell aku nie. sebenarnya, apa yg aku tulis tidak sama dgn diri aku yg nyata. ' CHERITA SI GADIS JIWANG ' adalah sebuah blog utk aku meluahkan perasaan yg terpendam jauh di dasar hati aku.. sesiapa yg mengenali aku, aku bukanlah mahu bersikap HIPOKRIT tapi aku mmg begini dan biarlah aku TERUSKAN dgn cara aku nie. bagi aku, setiap orang berbeza dan punyai pendapat yg berlainan. nasihat adalah suatu jalan utk kita dengar dan buka minda dgn lebih luas dan jgn tersempit dengannya. aku lebih suka dengar masalah orang lain sbb hanya itu dpt mengubat luka hati aku. sekurangnya aku masih sedar, ada orang lain yg lebih susah hati drpd aku... "

Followers

Wednesday, October 19, 2011

PEMINAT HUJUNG DUNIA

mak hayammmm ku..
          hye sume. maaflah sb pertama skali aku sajikan gambar aku bersama SESEORANG yg agak HOT skang. maksud aku, KONTROVERSI. terlalu banyak perubahan skang. aku bukan taknak UPDATE pape. tapi banyak sangat kerja dan tugasan kolej yg masih belum diselesaikan. skang aku baru selesaikan masalah BROADBAND 'sehijauan' aku. HAHA
          anyway, aku cuma boleh letak satu-satunya gambar yg sangat memberi SERIBU KENANGAN utk aku. takkan aku lupakan pada tarikh 9 OKTOBER 2011. masa tu ingat plan nak ke RUMAH ANAK2 YATIM YADIM at Hulu Langat (kes tanah runtuh).



          after that, merayau sampai ke BUKIT TINJAU, AMPANG. amek gambar masing2.. lepak2 lama.. lompat sana sini.. sampai kena cas RM5 utk parking ouhh.. walhal, sebelum kami masuk situ, kami langsung tak diberi tiket parking pon! agak BENGANG la.... tapi bukan aku yg bayar, so tak bole bising lbey pon.. HEHE pape pon, aku sangat BERPUAS HATI ouhh.. sb tempat tu cantek sangat. MENGGAPAI AWAN NANO.. haha menggunakan khidmat kamera canggih oleh kakak2 kesayanganku gak.. =)



          lastly, jeng jeng jeng.. utk LEPAK dengan MAMAT SEPAH la.. HAHA aku pedulik hapa dengan segala GOSIP2 yg melanda kat dye. orangnya BAIK dan PERAMAH. masa tu, si MAMAT nie baru abes shooting SUPER LAWAK. dye tentu PENAT kan.. tapi kami dengan MUKA TAK MALU, try contact PA MAMAT. berusaha nak jumpa dye. akhirnya, jumpa gak.. ALHAMDULILLAH~ mula2 round2 jap kat SHAH ALAM. tup tup tup.. dapat calling yg MAMAT nak JUMPA kami. then, masa kami datang ke kereta dye tu.. elok bebeno si dye tu ngah tido. KASIHAN gak.. tapi dye yg PANGGIL, so kami da DATANG. what a surprise !! sb MAMAT masih mampu TERSENYUM utk kami. terharu seyhhh...
          anyway, kami tak sangka ada kek SECRET RECIPE tau. da la dye BELANJA kami makan. pastu, dye sajikan kami kek BUFDAY member dye. sebenarnya, dye buat SURPRISE utk bufday member dye. MAMAT kata, alang2 ajak kami sekali. MERIAH gituuu.. dapat gak aku merasa kek tu buat kali KEDUA. hehe sedap ouhhh!! nyumm nyumm nyummm..



      kami borak2 sampai tak ingat nak BALIK RUMAH. haha masing2 rumah jauh nie.. ada yg PENAT dari balik kerja lagi. ada yg SEDIH sb mak jatuh sakit. ada yg rasa TERUJA sb dapat bergurau2 dengan MAMAT. ada yg rasa BERSYUKUR sb MAMAT masih TUNAIKAN JANJI utk kekal bersama SEPAH FRIENDSCLUB. jangan salahkan dye kalau dye nak kekal dengan SEPAH sb kami masih ADA utk menyokong dye. kami sentiasa SMS kata2 POSITIF utk dye termasuk aku sendiri! biarlah dye DIHINA tapi kami KENAL siapa dye.
          memang dye buat SILAP dengan JEPP dan SHUIB termasuk ADDA dan FIDA. tapi dye langsung tak buat SALAH dengan kami. so, perlukah kami MENGHUKUM dye?? NO. itu bukan caranya. kami tidak SEKEJAM itu. dye tak MELUPAKAN dan MENINGGALKAN kami. jangan pertikaikan TEKAD dye utk kekal dengan SEPAH. sb nama kumpulan tu, dye sendiri yg CIPTA!! 




p/s: mostly girl right?? pedulik hapa... HAHA

5 comments:

baby_busyuk said...

sonok nyer~~~~ =)..good luck for sfc

Angah said...

amboi..seronoknye dapat bejumpa dengan artis fofular...len kali nak jumpa mamat ajak akak sekali ek...

Leyla Nadzue said...

wahhh suka suka suka :))) dgn bckground lagu lagi teringat kat bulan puasa pulakk :)

HajarIsmail said...

terharu sayang...
tapi ada silap sikit...
abg mamt br abis shoting super lawak

Waniey Shaari, said...

SORRY ye sume. wani da edit ponn. yela,update pagi2 buta. smpai wani pon LUPA. hehe thanks sb sudi baca BLOG wani =)