text


" aku nie seorang yg PEMENDAM. aku boleh berkongsi SUKA tapi menyimpan DUKA. sbb itu aku sering MUHASABAH diri sendiri. aku suka pada DIARI tapi aku malas nak menulis gunakan PEN. cukuplah sekadar menaip gunakan KEYBOARD. sbb itu aku bersungguh nak beli laptop bila dpt elaun dari tajaan MARA. berkorban juga lah demi MyDell aku nie. sebenarnya, apa yg aku tulis tidak sama dgn diri aku yg nyata. ' CHERITA SI GADIS JIWANG ' adalah sebuah blog utk aku meluahkan perasaan yg terpendam jauh di dasar hati aku.. sesiapa yg mengenali aku, aku bukanlah mahu bersikap HIPOKRIT tapi aku mmg begini dan biarlah aku TERUSKAN dgn cara aku nie. bagi aku, setiap orang berbeza dan punyai pendapat yg berlainan. nasihat adalah suatu jalan utk kita dengar dan buka minda dgn lebih luas dan jgn tersempit dengannya. aku lebih suka dengar masalah orang lain sbb hanya itu dpt mengubat luka hati aku. sekurangnya aku masih sedar, ada orang lain yg lebih susah hati drpd aku... "

Followers

Saturday, July 30, 2011

PENJAGA BERLIAN

          Alahai~ dah lama sangat tak UPDATE blog nie. macam2 nak diceritakan. Al-maklum larhh.. nak jadi ARTIS kan.. (weekkkss) haha
          Tapi apa yang paling BEST adalah apabila mata saya telah bertentang bersama SEPAH !! Maknanya, JEP, MAMAT and SHUIB telah berjaya saya jumpai !! haha (BM betol..)

bersama CREW RTM
          Nie salah satu pic mereka. Sebenarnya kami ada MEETING. Ala-ala jumpa SEPAH FC gitu. Mana larh tawu tetiba mereka ajak kami sume pergi RAKAMAN EDISI RAYA bersama SAIFUL APEK dan DATO' SITI NURHALIZA. Ada juga penyanyi jemputan, AZLAN (the Typewriter) dan DAYANG NURFAIZAH. hehe terbaek punyerr~ Tak silap, rakaman tersebut akan ditayangkan pada 2 Syawal. Maknanya, RAYA KEEMPAT larhh. =) terlalu awal utk buat sesi rakaman kan?? Tapi elok larhh sb nanti takde larhh ganggu waktu dalam BERPUASA nie.
          Apa lagi yang boley aku katakan~

  • TERPAKU aku melihat mereka BERTIGA.
  • BERDEBAR jantung aku nie bila mendengar suara BUJANG SEPAH
  • KELU lidah aku mendengar NYANYIAN merdu mereka.
  • SEBAK dada aku nie bila mereka MENGHARGAI kehadiran kami.
  • MENITIS airmata aku tatkala aku berpeluang utk BERJUMPA dgn mereka.
  • BAHAGIA aku bila melihat SENYUMAN mereka sentiasa ada utk kami.
  • TERIMA KASIH aku ucapkan krn sanggup MELUANGKAN MASA utk kami.
          Siapa KAMI tu?? Sebenarnya, kami adalah KREW SEPAH FANS CLUB (SFC). Benar!! Itulah kenyataannya!! Aku mulanya tak percaya gak, akhirnya aku berjaya bertemu dengan ARTIS KESAYANGAN aku.

kami bersama =)

GENG BAJU KURUNG
          Kenapa aku melibatkan diri?? PUNCANYA adalah bila pertama kali aku bertemu dengan ASMAWI ANI (AF3) di MIDVALLEY. Aku ingat lagi saat2 aku gembira utk menonton KHURAFAT masa wayang MIDNIGHT. Aku boleh pulak terserempak dengan MAWI tu !! Berderau darah aku. Bukan EXCITED lagi tapi nak PENGSAN dulu!
          " kalau aku jumpa Mawi, aku mesti pengsan dulu! takde masa nak mintak signature. " haaaa.. Nie larhh salah satu puncanya. Dulu main cakap aje. Mana larhh tawu, setelah 6 TAHUN aku MEMINATI beliau. Itulah PERTAMA KALI aku berjumpa dengannya. Dulu aku suka simpan keratan akhbar atau gambar dye aje. Takpun, aku beli magazines yang ada KISAH dye aje. Suka & Duka dye aku amek PEDULI.

MAWI & EKIN

kembar Ekin, A'EIN RAHMAT
          Kemudian aku terpikir. Takkan nak tunggu 10 tahun, baru boleh jumpa SEPAH ?? Aiseh~ lama betol. Jadi aku amek keputusan atau INISIATIF utk mendekatkan diri dengan mereka. Aku sentiasa BERDOA pada Allah utk panjangkan langkah aku utk bertemu mereka. Aku tak terlalu MENGHARAP sb itu semua KERJA Allah kan?? Kalau tak jadi, nanti aku pulak yang HAMPA kan.. (cewwaahhh)

THANKS NANA krn setia menemani aku =)
          Langkah pertama aku ialah CARI dalam FB aje. Susah gak nak mencari page mereka. Da terlalu banyak pon, macam CENDAWAN pulak. Aku ikhlaskan diri utk mencari lagi. Aku GALI sedalamnya. Finally, I'M FOUND THEM !! haha gembira sungguh aku jumpa FB mereka tapi seribu kali sayang sb tak dapat ADD as a friends !! Yelakan,mereka artis terkenal. Aku yang lambat BERTINDAK kan. hrmmm

SEPAH MALAM ERA (2009)
         Tapi takpe. Aku teruskan usaha utk mencari page FANS CLUB pulak. Mulanya susah nak jumpa gak tapi mungkin REZEKI aku sb kebetulan masa tu SFC (OFFICIAL) baru saje ditubuhkan. haha Maknanya aku ada peluang besar utk JOIN larhh. Ingatkan aku akan dipinggirkan begitu saje. Tapi TIDAK !! Sb adanya ADMIN yang peramah dan PEMINAT lain yang berterusan MEMERIAHKAN wall post di page SFC, aku terasa sungguh GEMBIRA. Skang, aku berkawan baik dengan mereka. Sungguh aku rasa TIDAK KESAL mengenali mereka. Ini adalah peluang yang lebih baik. Mereka juga umpama KAKAK KESAYANGAN aku. SHARE LINK utk kamu; http://www.facebook.com/pages/Sepah-Friends-Club-Official/136441059769501

warga2 FANCLUB JEP SEPAH
Ala Dafi~
          Sanggup aku ketepikan PENAT LELAH aku demi menjalankan aktiviti bersama SEPAH. Sanggup aku menghiraukan AKIBAT demi bertemu dengan mereka. Ramai orang boleh pertikaikan. " eyhh, kau nie gila sangat kat SEPAH tu, macam larhh dorang ingat kat kau. " ahhh pedulikan sume t!!. Sb akhirnya aku berjaya mencapai 'matlamat' aku (bertemu SEPAH). Mereka takkan ingat siapa WANIEY SHAARI tapi mereka takkan lupakan siapa PEMINAT SEPAH. Sampai bila2 pon mereka akan menghargai kami. Itu da cukup BERMAKNA utk aku. TAK PERLUKAN BALASAN BILA KITA IKHLAS MEMBERI. Aku berikan masa dan perhatian utk mereka. Itu KEMAHUAN aku. Bukan dorang MINTAK pon. Jadi, apa yang perlu dikatakan??

THANKS sb usahakan pertemuan kami.
          AUTOGRAF.. GAMBAR.. Itu pon sudah cukup utk kekalkan KENANGAN bersama SEPAH. Aku takkan meminta lebih2. Walaupun rasa rugi pulak bila JEP panggil utk ke pentas tapi aku terus2 menolak. Aduhai~ maaf larhh. Mmg larhh rasa TERKILAN tapi aku dah betol2 TERGAMAM bila dye berdiri betol2 depan aku! Hanya Allah yang tahu perasaan aku ketika itu dan aku takkan lupakan KATA2 dye. haha

bersama JEP pulak
          Belum lagi part si MAMAT terpijak kaki aku. Aduh!! Memang sakit tapi mujurlah aku sempat tahan dye dari jatuh. Tak pasal2 terhempap aku. Ahh sudah.. KONTROVERSI jadinya. haha Masa tu aku jadi penonton yang duduk kat tangga aje. Yela,masuk LAST MINUTES kan. Then, masa rakaman tu nak habis kan. Si dye pon elok larhh menyanyi sambil menuju arah aku dan nana duduk. Maybe dye tak perasan kaki aku sb kain baju kurung aku yang 'terlalu' labuh tu. haha Memang seronok mula2 tu tapi entah macam mana, aku boleh TERPIKAT dengan dye!! Ya Rabbi..

ganggu MAMAT time meeting jap. sorry~
          Nak tawu tak,sebenarnya aku memang peminat SEPAH tapi aku suka perwatakan JEP dan SHUIB aje. Tapi skang perasaan da jadi lain. Aku rasa SUKA kat MAMAT pulak. Mungkin terlalu ramai yang katakan tentang Jep. Sampai aku rasa si Mamat nie terlalu sepi. Aku mula tertarik dengan STATEMENT beliau tentang pilihan hatinya. Cara dye membawa diri juga da lain. TAK MACAM DULU.


suka bebeno~ haha
          Masa Raja Lawak 3 dulu. Tak silap aku, Mamat seorang yang KEPOH. Tapi sejak masuk Maharaja Lawak tu, dye agak senyap skit. Tak tawu punca perubahan dye tapi aku dapat rasakan melalui naluri hati aje. Jadi, biarlah aku paham2 sendiri. hehe (aku bukan wartawan yee..)
          Si SHUIB tak boleh kata apa sb aku dah pernah jumpa dye masa RAKAMAN utk GEMPAK GENERASI BARU (GGB) pada 13 JULY yang lalu. hehe Shuib memang gila sporting. Ada SHUK (BALAS), SHIHA (MENTOR) dan ramai lagi. hehe (tak ingat nama padahal..)

curi2 amek gamba SHUIB (sebelah dye pon)
FARISH AZIZ pon ada gak
          So, aku rasa sangat gembira bila bila dapat jumpa ketiga-tiga sekali. HAHA (gelak khas nie..) Ikutkan memang banyak nak aku ceritakan tapi cukup larhh dulu. Tak boleh STORY banyak2. hehe Lagipun, biar aku simpan sume RASA dalam hati nie. =)

TAKNAK taknak TAKNAK

ASKAR WATANIAH 


P/S: SALAM SEMUA KEPADA PEMINAT SEPAH. Especially, FANATIK FANS. Blog nie hanya larhh sekadar luahan hati. Jangan ada yang tersalah sangka dengan kenyataan saya oke. Niat saya IKHLAS. Demi Allah, saya cuma mahu berkongsi pengalaman saje. TAKNAK ada gaduh2 atau pape. Hanya TIGA HARI saje saya PUBLISH dlm ruangan SEPAH. Pastu, saya akan DELETE. Saya juga mahu MENAMBAH KAWAN. Harap maklum. =) THANKS.

5 comments:

Anonymous said...

A very good review .Tahniah !


Kak Ina.

Waniey Shaari, said...

thanks KAK INA. sy hargai bila akk ada respon ttg PENULISAN saya. =)

intan said...

nicely done waniey..=)

thenanad said...

sukaaa :DD len kali nk join jugakk laa. hee :DD

Waniey Shaari, said...

terbaek~ insyaallah. setia menyokong SEPAH oke =)